luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraExterneFortele armate dislocate in teatrele de operatii vor fi reduse in 2012

Fortele armate dislocate in teatrele de operatii vor fi reduse in 2012

In data de 27 iunie 2011, ora 18.00, a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Traian Băsescu. Sedinta a avut loc pe fondul recentelor anunturi facute de presedintele american de retragere din teatrul de operatii din Afganistan a circa 30 de mii de militari.

În cadrul şedinţei s-au aprobat forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2012. Astfel, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, forţele dislocate în teatrele de operaţii vor scădea, în anul 2012, cu 106 militari faţă de anul 2011, iar forţele aflate în ţară, dislocabile la ordin, vor creşte cu 308 militari, faţă de 2011.

Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2012, un număr de 357 de militari, care vor acţiona în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest.

În cadrul şedinţei, Ministrul Apărării Naţionale a solicitat aprobarea continuării activităţii de testare şi validare privind posibilitatea de transport pe teritoriul României a resurselor materiale şi umane aparţinând guvernului Statelor Unite ale Americii dinspre şi către Afganistan în sprijinul operaţiei NATO – ISAF şi a operaţiei de coaliţie Enduring Freedom.

În acelaşi timp, membrii Consiliului au avizat Carta Albă a Apărării, document elaborat de către Ministerul Apărării Naţionale, urmând ca acesta să fie supus aprobării Parlamentului, conform legislaţiei în vigoare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE