joi, septembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraExterneFestivitatea de sosire din Afganistan a Echipei OMLT nr. 2, tip batalion,...

Festivitatea de sosire din Afganistan a Echipei OMLT nr. 2, tip batalion, rotaţia a IV-a

Joi 22 martie 2012, la sediul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” din Piatra-Neamţ, a avut loc ceremonia de repatriere a Echipei de Consiliere şi Legătură numărul 2, tip batalion (OMLT), rotaţia a IV-a, din compunerea Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, din Afganistan se arata intr-un comunicat al Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

Spectrul larg şi complexitatea misiunilor îndeplinite de dumneavoastră în cooperare cu celelalte forţe aparţinând ISAF şi cu membri ai Armatei Naţionale Afgane a contribuit la menţinerea securităţii în zona de responsabilitate şi la susţinerea procesului de reconstrucţie a Afganistanului, a subliniat ministrul Gabriel Oprea în mesajul adresat militarilor care şi-au încheiat misiunea, apreciind, totodată, eforturile tuturor pentru a face faţă condiţiilor deosebit de vitrege din teatrul de operaţii.

Deşi v-aţi desfăşurat activitatea într-un mediu complex, deosebit de dificil, aţi reuşit să îndepliniţi, la un înalt nivel calitativ, sarcinile primite în zona de responsabilitate. Ştiu că nu a fost o perioadă uşoară, dar pregătirea eficientă din ţară, spiritul combativ şi dăruirea de care aţi dat dovadă permanent au fost hotărâtoare în îndeplinirea mandatului încredinţat.

În finalul mesajului său, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a mulţumit militarilor pentru profesionalismul cu care şi-au făcut datoria pe timpul celor şase luni de misiune, îndemnându-i să valorizeze corespunzător experienţa câştigată în Afganistan, precum şi familiilor acestora pentru că au contribuit la succesul misiunii, prin importantul suport afectiv asigurat din ţară.

Ceremonia din Piatra Neamţ a cuprins oficierea slujbei religioase, efectuarea apelului solemn, medalierea militarilor din echipa OMLT şi defilarea efectivelor unităţii.

La activitate au participat, alături de familiile militarilor întorşi din misiune şi de personalul Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”, locţiitorul comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă dr. Mihai Tofan şi comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, general de brigadă dr. Vasile Roman.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular