duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExerciţiul multinaţional "Combined Resolve II ROT 14-04”

Exerciţiul multinaţional „Combined Resolve II ROT 14-04”

Foto: facebook.com/mapn
Un detaşament de instrucţie din cadrul Forţelor Terestre participă, timp de două luni, începând cu 12 mai, la exerciţiul „Combined Resolve II ROT 14-04” desfăşurat în comun cu forţele terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), în facilităţile de instruire ale acesteia din Hohenfels, Germania.

Premergător acţiunilor tactice cu trupe în teren, din cadrul exerciţiului “Combined Resolve II ROT 14-04”, un grup de militari români a parcurs, în perioada 14-15 mai, un modul de pregătire în contrainsurgenţă. ”Conterisurgency Training” este un curs folositor în primul rând pentru comandanţii de companie, mai ales în cazul operaţiunilor de stabilitate şi sprijin.

Tot în această perioadă, un grup de ofiţeri şi subofiţeri de stat major a participat la Cursul de cunoaştere şi exploatare a sistemului computerizat CPOF (Command Post of the Future). Cursanţii au învaţat cum să utilizeze un program complex de comandă şi control, care le permite să urmărească şi să rezolve situaţiile dificile care pot apărea pe câmpul de luptă şi să le coreleze cu activităţile următoare.

Foto: facebook.com

Joi, 15 mai, ambasadorul SUA în Germania, Excelenţa sa John B. Emerson alături de generalul-locotent Donald Campbel, comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa (USAREUR) şi generalul de brigadă Walter Piatt, comandantul Centrului Multinaţional de instruire al armatei americane, au vizitat detaşamentele participante la exerciţiul multinaţional „Combined Resolve II”.

Comandantul detaşamentului Forţelor Terestre Române, colonelul Adrian Popescu a prezentat oaspeţilor echipamente şi tehnică specifice militarilor români din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi, participanţi la exerciţiu.

Plutonierul adjutant Valentin Stanciu prezintă tancul românesc TR-85-M1 generalului-locotent Donald Campbel, comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa (USAREUR)

Foto: facebook.com

Sursa: Pagina de Facebook a MApN

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE