duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExterneContingentul de militari pus la dispozitia NATO se reduce in 2013

Contingentul de militari pus la dispozitia NATO se reduce in 2013

In sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), desfasurata saptamana aceasta la palatul Cotroceni in prezenta presedintelui Basescu s-a hotarat reducerea fortelor puse la dispozitia NATO cu 246 militari.

Astfel, fortele pe care Romania le poate pune la dispozitia NATO, pentru misiuni in afara teritoriului national, in anul 2013, cuprind un numar de 3390 militari, comparativ cu anul 2012 cand au fost pusi la dispozitia organismului militar international un numar de 3636 militari.

In anul 2013, din cei 3390 militari, pot fi desfasurati in teatrele de operatii 2377 militari, diferenta de 1013 putand fi dislocati la ordin, ei constituind rezerva operativa, un fel de forta de reactie rapida a NATO (NRF- NATO RESPONSE FORCE).

Tot in sedinta CSAT s-a hotarat ca Romania sa contribuie financiar la operatiunile de instruire, echipare si dezvoltarea capabilitatilor Fortelor Afgane de Securitate anual, cu 500.000 de dolari americani, aceasta fiind contributia minima.

Luand in calcul faptul ca militarii romani vor fi retrasi din Afganistan in 2014, probabil ca aceasta contributie este practic mult mai mica decat costurile suportate de MApN prin dislocarea militarilor si sustinerea lor logistica in acest teatru de operatii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE