sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraComandantul Comandamentului Aliat al Fortelor Terestre- vizita de lucru in Romania

Comandantul Comandamentului Aliat al Fortelor Terestre- vizita de lucru in Romania

Potrivit MApN, comandantul Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Frederick Hodges, a efectuat, în zilele de 14 şi 15 aprilie, o vizită de lucru în România.

Pe timpul vizitei, generalul-locotenent Hodges a avut întâlniri cu secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ, cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şi cu rectorul Universităţii Naţionale de Apărare, generalul de flotilă aeriană Gabriel-Florin Moisescu.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu Comandantul Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre marţi, 15 aprilie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre. În cadrul întâlnirii a fost prezentată structura forţelor terestre, transformarea acestora, misiunile executate de militarii forţelor terestre în teatre de operaţii, programele de înzestrare şi modernizare, precum şi misiunile în desfăşurare ale forţelor terestre.

„Am văzut, pe timpul vizitei mele în România, o armată pregătită pentru viitor, care investeşte în dezvoltarea sistemului militar de învăţământ, iar pregătirea tinerilor cadeţi, studenţi ai Academiei Forţelor Terestre este impresionantă. Centrul de pregătire de la Cincu este pe cale să devină un important centru regional, un element de instruire multinaţională care poate fi utilizat şi de naţiunile din zonă. Vom sprijini în continuare colaborarea Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre cu Forţele Terestre Române. Când văd un militar român, văd un militar NATO”, a concluzionat generalul-locotenent Hodges, la finalul întâlnirii cu şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă.

Multumind invitatului pentru sprijinul constant oferit de partenerii americani, seful SMFT a declarat: „Sunt convins că buna colaborare dintre instituţiile noastre va continua şi vom încerca în continuare să identificăm noi modalităţi de cooperare şi lucru în comun”.

Programul activităţii a mai cuprins vizite la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, unde a fost prezentat sistemul de învăţământ militar şi modul de formare şi instruire a viitorilor lideri, la Centrul de instruire pentru luptă al forţelor terestre, de la Cincu, unde au fost prezentate infrastructura şi facilităţile de instruire, precum şi modul de desfăşurare a programelor specifice de instruire şi capabilităţile centrului pentru instruirea forţelor la nivel multinaţional.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE