duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraCirca 200.000 de bugetari din structurile militarizate ar putea adera la fondurile...

Circa 200.000 de bugetari din structurile militarizate ar putea adera la fondurile de pensii private obligatorii

Integrarea in fondurile de pensii private obligatorii a bugetarilor din structurile militarizate, ca urmare a prevederilor Legii privind sistemul unitar de pensii publice, este una din cele mai importante evenimente asteptate in acest an de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Din datele asociatiei, circa 200.000 de noi participanti ar putea adera pe pilonul II, dar modalitatea tehnica nu este cunoscuta inca.

„Circa 150.000-200.000 de noi participanti ar putea astfel adera la fondurile de pensii, deocamdata administratorii fondurilor de pensii nu cunosc detaliile tehnice si operationale prin care Casa Nationala de Pensii Publice (fosta CNPAS) va integra acesti salariati ai statului in sistemul public de pensii, apoi (in functie de criteriul de eligibilitate dat de varsta) si in sistemul privat de pensii”, se arata intr-un comunicat facut luni de APAPR pe tema evenimentelor si asteptarilor pe piata pensiilor private in 2011.

Cresterea la 3% a contributiei virate in sistemul pensiilor private obligatorii, alt moment important din 2011

Un alt eveniment semnificativ pe piata romaneasca de pensii private obligatorii (pilonul II) in 2011 va fi majorarea contributiei virate in sistem, incepand din luna martie, de la 2,5% la 3% din castigul brut lunar al participantilor.

Citeste tot articolul aici.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE