duminică, iulie 14, 2024
AcasăPoliticaCioflină, Babiuc şi Becali - deferiţi justiţiei de DNA în cazul schimburilor...

Cioflină, Babiuc şi Becali – deferiţi justiţiei de DNA în cazul schimburilor de terenuri

Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, fiica acestuia, Ioana Babiuc şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, deferiţi în justiţiei în cazul transferurilor de terenuri. Procesul va începe la 18 ianuarie 2011.

Dumitru Cioflină este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apărării Naţionale în perioada decembrie 1997 – 2000, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi luare de mită, respectiv 3.000 de dolari.

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luare de mită, iar George Becali, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Potrivit rechizitroiului, în perioada 1996 – 1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), M.Ap.N. a efectuat două schimburi de terenuri cu inculpatul Becali George, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Astfel, inculpaţii Cioflină Dumitru şi Babiuc Victor, uzând de prerogativele funcţiilor de conducere pe care le deţineau în cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintre MApN şi Becali George cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează proprietatea publică şi circulaţia juridică a terenurilor, în defavoarea statului. Cei doi inculpaţi au făcut demersuri pentru grăbirea finalizării schimbului, în condiţiile în care instituţii ale statului şi funcţionari din cadrul MApN implicaţi atrăgeau atenţia cu privire la diferenţa de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului şi lipsa utilităţii terenului de la Ştefăneştii de Jos pentru MApN. Pentru a da o aparenţă de legitimitate acestor schimburi, cei doi inculpaţi au inclus în Planul de apărare al ţării pentru perioada 1997-2000 construirea unui punct de comandă nou la Ştefăneştii de Jos.
Citeste tot articolul pe puterea.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE