duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiCinci militari de la ISU Suceava, trimişi în judecată după ce au...

Cinci militari de la ISU Suceava, trimişi în judecată după ce au prezentat diplome de studii false

Cinci militari din cadrul ISU Suceava au fost trimişi în judecată de Parchetul Militar Iaşi, pentru participaţie improrie la fals intelectual şi uz de fals, după ce au prezentat la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului diplome de studii false, pentru întocmirea documentelor de serviciu.

Astfel, au fost trimişi în judecată Ioan Hriţac, Petrişor Olaru, Gheorghe Mareniuc, Florin Liviu Lavni şi Nicolae Pahome.
Din probele strânse de anchetatori a reieşit că, în perioada 2006-2009, cei cinci miliari au determinat cadre militare din Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava să întocmească documente de serviciu false.

În aceste documente de serviciu s-a consemnat faptul că cei cinci au absolvit cursurile liceale, deşi în realitate diplomele legalizate prezentate serviciului de personal, în baza cărora au fost întocmite aceste documente, aveau un conţinut nereal. Ulterior, acestea au fost folosite de inculpaţi în interes personal.

Probele administrate au mai stabilit că, deşi documentele de serviciu au fost întocmite de cadre militare din Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, acestea nu au avut cunoştinţă că diplomele prezentate de cei cinci sunt false, astfel încât în sarcina acestor funcţionari nu s-a putut reţine vreo culpă.
În raport cu contrafacerea diplomelor şi legalizarea acestora, s-a dispus disjungerea şi declinarea în favoarea parchetelor civile.

Sursa: REALITATEA.net

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE