duminică, iulie 14, 2024
AcasăCeremonii militareCeremonie la Cotroceni. La Arad, seful SMG si ministrul apararii participa la...

Ceremonie la Cotroceni. La Arad, seful SMG si ministrul apararii participa la ceremonia de plecare in Afganistan a batalionului Golden Lions

Militari romani in Afganistan
Seful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă a participat impreuna cu secretarii de stat Sebastian Huluban şi Floarea Şerban, la Palatul Cotroceni, la ceremonia prilejuită de împlinirea a zece ani de la invitarea României de a deveni membru al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. Maine, la Arad, ministrul Dobritoiu va participa impreuna cu seful SMG la ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a Grupului de Comandă Românesc Zabul şi a Batalionului 1 Manevră „Golden Lions”.

Şeful Statului Major General a trecut în revistă, în alocuţiunea sa, cele mai importante momente ale procesului de aderare a României la NATO, din perspectiva politico-militară, şi a evidenţiat modul în care acest proces şi-a pus amprenta asupra organismului militar românesc.

Sursa video : Canalul oficial MApN pe Youtube.

,,Obiectivul integrării în NATO a reprezentat motorul reformării, restructurării şi transformării Armatei României, dintr-o armată de masă, specifică războiului rece, într-o armată modernă, flexibilă, dislocabilă, mai bine antrenată şi echipată, ca urmare a necesităţii îndeplinirii cerinţelor şi standardelor puse în faţa instituţiei militare în procesul de aderare la Alianţă”, a apreciat generalul-locotenent Ştefan Dănilă.

În cadrul ceremoniei, preşedintele Traian Băsescu a acordat mai multor militari ordine şi medalii în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul întregii cariere, contribuind, pe această cale, în contextul amplului proces de reformare a instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, la întărirea prestigiului Armatei României în raport cu partenerii din cadrul Alianţei.

Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, vor participa joi, 22 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Arad, la ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a Grupului de Comandă Românesc Zabul şi a Batalionului 1 Manevră „Golden Lions”.

Timp de şase luni, militarii Batalionului 1 Manevră „Golden Lions” urmează să participe la misiuni specifice în aria de responsabilitate din Provincia Zabul menite să asigure climatul de securitate oportun preluării responsabilităţilor de către Forţele de Securitate Afgane şi reprezentanţii guvernului afgan.

La festivitate vor participa reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale şi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE