duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDiverseCercetasii marini au depus astazi juramantul la Constanta

Cercetasii marini au depus astazi juramantul la Constanta

Potrivit navy.ro, cei mai tineri membri ai filialei locale Constanţa a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României au rostit Promisiunea Cercetaşului, ocazie cu care au primit eşarfa simbolică, în cadrul unei festivităţi desfăşurate pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.

Totodată a avut loc şi reînnoirea legământului de credinţă a tuturor cercetaşilor marini. Cei mai buni dintre aceştia au primit din partea marinarilor militari premii constând în excursii, vizite la Muzeul Marinei Române şi materiale promoţionale dedicate Zilei Marinei 2014.

Colaborarea Forţelor Navale Române cu filiala locală a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României a început în anul 2013, când aniversarea celor 100 de ani de cercetăşie a avut loc la bordul Navei-Şcoală „Mircea”.

Organizaţia Naţională Cercetaşii României este membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Cercetăşeşti, primele patrule de cercetaşi începându-şi activitatea în România, în anul 1913, iar până în prezent au fost înfiinţate 50 de filiale locale.

La Tecuci se află singurul monument din lume dedicat eroilor cercetaşi.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE