miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraExterneBugetul Ministerului Apărării Naţionale creşte cu 15% faţă de execuţia din 2012

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale creşte cu 15% faţă de execuţia din 2012

Pentru prima oara dupa multi ani, guvernul ne prezinta un buget al MApN marit cu 15% dar, atentie, fata de execuţia din 2012, ministrul Dusa avand la dispozitie 5,64 miliarde de lei pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confrunta ministerul din punct de vedere al inzestrarii.

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale va fi de 5,64 miliarde de lei în acest an, în creştere cu 14,6% faţă de execuţia preminară de 4,92 miliarde de lei din 2012, urmând să crească, conform promisiunilor, treptat în următorii trei ani.

În proiectul de buget pe 2013, se prevede o creştere a veniturilor proprii la Ministerul Apărării Naţionale de 278%, până la 447,95 milioane de lei, faţă de execuţia preliminară de 121,8 milioane de lei în 2012. Creşterea este determinată de avansul veniturilor din categoria “taxe şi tarife pentru eliberarea de licenţă şi autorizaţii de funcţionare”, de la 10 milioane de lei, la 285,5 milioane de lei.

Cum se va descurca ministrul Dusa cu acesti bani in conditiile in care are de platit contractul pentru aeronavele Spartan, in conditiile in care trebuie declansata achizitia avionului multirol, in conditiile in care Romania va participa cel mai probabil alaturi de alte state europene la raboiul impotriva terorismului din Mali, in conditiile in care programul TBT trebuie sa continue, in conditiile unei inzestrari catastrofale a armatei romane?

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde, fost ministru al Apararii, declara in urma cu cateva zile ca o eventuala participare a Romaniei la interventia din Mali urmeaza a fi decisa de CSAT, insa sumele pentru o asemenea actiunea sunt suportate de Ministerul Apararii, care are un buget mult prea mic.

Potrivit hotnews, marirea bugetului MApN cu 8,18 reprezinta cheltuieli de personal; cresterea bugetului se datoreaza in principal majorarii salariilor aprobate in anul 2012 prin OUG nr.19/2012 practic reîntregirea salariilor pentru tot anul 2013.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE