marți, noiembrie 28, 2023
AcasăDiverseBugetul MApN ”suplimentat” cu 100 milioane lei

Bugetul MApN ”suplimentat” cu 100 milioane lei

Bugetul Ministerului Apărării Naționale a fost suplimentat de Guvern cu 100 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară, prin hotărâre aprobată în ședința de azi a Executivului.

Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că suplimentarea are în vedere „cheltuieli curente” ale ministerului. Care sunt acele cheltuieli curente, neprevazute, greu de spus.

Guvernul nu a obținut acordul Comisiei Europene pentru ca deficitul bugetar să fie majorat cu fonduri alocate Apărării și continuă negocierile în acest sens cu oficialii de la Bruxelles, soluția găsită la acest moment fiind suplimentarea Fondului de rezervă cu bani destinați inclusiv acestui domeniu.

„Încă discutăm cu cei de la Comisia Europeană și, în momentul în care vom avea acest acord, vom da mai mulți bani la Apărare și vor fi considerați peste deficitul structural”, declara, la finele lunii septembrie, ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu.

Prin a doua rectificare bugetară din acest an, Ministerul Apărării a primit doar 140,8 milioane lei, pentru cheltuieli de întreținere și funcționare a unităților militare, operaționalizarea și menținerea în funcțiune a Formațiunii medicale de tip ROL2 precum și pentru plata integrală a avionului scurt mediu curier C27 J SPARTAN nr.6, iar 682 milioane lei au fost adăugați în Fondul de rezervă al Guvernului, pentru „intervenții urgente”.

De mentionat faptul ca, la prima rectificare bugetara, guvernul aloca MApN 400 de milioane, insa aceste fonduri au fost trecute in fondul de rezerva al guvernului pentru cheltuieli neprevazute.

Ministerul Apărării are prevăzute pentru posibile cheltuieli în perioada imediat următoare 400 de milioane de lei. Acestea urmează să fie angajate – din acest motiv le-am trecut în fondul de rezervă al guvernului şi, pe măsură ce sunt angajate, aceste cheltuieli vor fi decontate. declara primul ministru.

Sa inteleg ca din cele 400, se dau acum 100, unde este restul cand inzestrarea armatei este la pamant? In contextul actual…

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular