joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraBugetul MApN pe masa de ping-pong a politicii

Bugetul MApN pe masa de ping-pong a politicii

In urma cu cateva zile presedintele Romaniei solicita cresterea urgenta a bugetului apararii, avand ca suport contextul international, criticand totodata guvernul pentru inactiune. Guvernul reactioneaza cu cifre: bugetul a crescut in ultimii doi ani.

Intr-un comunicat de presa Guvernul Romaniei spune:

Președintele României, Traian Băsescu, ar fi trebuit să salute creșterea constantă a bugetului Apărării, în ultimii doi ani, nu să atace Guvernul!

Guvernul României a luat act de atacul lansat astăzi de președintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la alocările bugetare pentru Armată. Guvernul României consideră că este inacceptabilă ideea conform căreia investițiile din plan local nu ar fi o prioritate pentru țara noastră, dar și că președintele dezinformează voit în ceea ce privește alocările bugetare pentru Apărare.

Guvernul României respinge poziția președintelui, în condițiile în care, începând cu 2012, alocările bugetare pentru Apărare au crescut constant.

Astfel, alocările directe de la bugetul de stat pentru Ministerul Apărarii Naționale au fost după cum urmează: 6629.845 mil.RON (1,27% din PIB) în 2010, 7255.293 mil.RON în 2011 (1,30% din PIB), 7293.13 mil.RON în 2012 (1,24% din PIB), 8161.599 mil.RON în 2013 (1,29% din PIB), 9779.489 mil.RON (1,47% din PIB) în 2014.
După cum se poate observa, alocările de la bugetul de stat către Apărare au crescut constant în ultimii doi ani și vor continua să crească.

Președintele României ar fi trebuit să salute evoluțiile din ultimii doi ani și nu să atace politic Guvernul.

Nu ca as fi de acord cu presedintele dar care sunt evolutiile alea? Nu am vazut nimic nou pentru dotare, salariile militarilor sunt blocate de peste patru ani. Unde sunt cei peste 2% asumati la intrarea in structura euroatlantica?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE