sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăInzestrareO arma calibru 5,56 mm, standard NATO, va fi produsa la Cugir

O arma calibru 5,56 mm, standard NATO, va fi produsa la Cugir

Arma Cugir, foto mediafax
Conducerea Fabricii de Arme din Cugir anunţa, anul trecut, că unitatea lucrează la producerea prototipului unei arme de asalt cu muniţia aferentă, realizată la standarde NATO, cu care ar putea fi dotat MApN daca va trece testele. Iata ca arma a fost creata si in prezent este testata in paralel de militarii aflati in teatrele de operatiuni si in laboratoarele Academiei Tehnice Militare.

In luna Mai anul trecut, conducerea fabricii de arme de la Cugir anunta ca a fost incheiat un acord de colaborare cu MApN, in baza unui program national pentru prototipul unei arme de asalt la standard NATO.

Arma este realizata in totalitate la fabrica din Cugir, fiind realizata pe scheletul vechiului AKM (conform unor declaratii mai vechi), de conceptie integral romaneasca (conform ultimelor declaratii). Pentru aceasta fabrica, acceptarea de catre MApN a produsului finit reprezinta un contract mare, estimandu-se ca MApN ar avea nevoie in prima faza de peste 60000 de bucati.

„Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale”, a spus directorul general al ROMARM.

Vasile Crişan a afirmat că, după ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va începe, cel mai probabil din toamnă, să lucreze la prima comandă de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE