miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăIstorieAfganistanAdevărata misiune a Armatei române după retragerea din Afganistan

Adevărata misiune a Armatei române după retragerea din Afganistan

Au trecut trei zile de la încheierea oficială a misiunii combatante a forţei NATO în Afganistan. În 23 decembrie 2014, România mai avea 123 de oameni în acest teatru de operaţii. În total, în Irak şi Afganistan, au fost rotiţi peste 30.000 de militari români. 26 au murit, sute au fost răniţi. De acum încolo, nu vom avea mai mult de 450 de persoane în Afganistan. Adevărata misiune a Armatei române abia acum începe şi, de această dată, trebuie să se desfăşoare acasă.

Ultimele două decenii petrecute de militari români în teatre de operaţii şi mai ales misiunile din Irak şi Afganistan au arătat cât de mare nevoie are Armata de o reformă, cât de multe deficienţe sunt în actualul sistem militar.

În ciuda modernizărilor tehnice şi a integrării în NATO, Armata rămâne unul dintre cele mai nereformate sectoare din societatea românească.

De la faptul că nu reuşim sub nicio formă să alocăm acel 2% din PIB pe care ne-am angajat că îl vom acorda bugetului MApN şi până la o problemă de mentalitate, din cauza cărora soldaţii sunt încă „mercenari”, care nu merită respectul nostru, pentru că primesc bani ca să meargă unde merg, trebuie începută o luptă pentru a schimba întregul nostru sistem militar – s-ar putea să avem tot mai mare nevoie de el în viitor.

Citeste articolul scris de Alina Matis pe gandul.info

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular