joi, aprilie 18, 2024
AcasăIn zona barfeiActive ROMARM din poligonul Cincu, preluate de MApN

Active ROMARM din poligonul Cincu, preluate de MApN

Mai multe active detinute de compania Romarm in Poligonul Cincu din Judetul Brasov, vor fi preluate de MApN si utilizate pentru amenajarea unor locuinte de interventie, depozitarea, intretinerea si reglajul echipamentelor de instructie. Activele detinute de Romarm, prin filiala Metrom Brasov, vor fi transferate cu plata in administrarea MApN, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern.

Valoarea bunurile propuse pentru a fi cedate Ministerului Apararii Nationale au fost evaluate la suma de 99.600 de lei in ianuarie 2010. Acestea au fost construite sau instalate in poligonul Cincu cu scopul amenajarii si dotarii obiectivului cu facilitati necesare efectuarii, experimentarii, omologarii si receptiei unor categorii de armament si munitii prevazute in programele de fabricatie ale uzinelor din cadrul Centralei Industriale de Echipament Special (transformata in actuala companie Romarm).

Lucrarile de investitii s-au derulat pana in anul 1993 din surse proprii ale Metrom SA Brasov pe terenul aflat in administrarea Ministerului Apararii Nationale. Incepand cu anul 1994, din lipsa resurselor financiare, firma brasoveana nu a mai continuat investitiile, acestea fiind sistate in baza Hotararii Guvernului nr. 113/2002 privind sistarea realizarii unor obiective de investitii nepuse in functiune la filialele Romarm SA. Imobilele propuse a fi preluate de Ministerul Apararii Nationale sunt necesare Poligonului militar Cincu pentru amenajarea unor locuinte de interventie, depozitarea, intretinerea si reglajul echipamentelor de instructie, fiind amplasate in zona administrativa a acestui obiectiv.

Poligonul militar Cincu este prevazut ca facilitate la care fortele Statelor Unite vor avea acces, in conditiile prevazute de Legea nr. 268/2006 pentru ratificarea Acordului dintre Romania si Statelor Unite ale Americii privind activitatile fortelor Statelor Unite stationate pe teritoriul Romaniei, semnat la Bucuresti la 6 decembrie 2005, pentru desfasurarea activitatilor acestor forte fiind necesare inclusiv bunurile care sunt in patrimoniul Metrom Brasov.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE