joi, septembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraVânătorii de munte predeleni, acolo unde doar vulturii se avântă

Vânătorii de munte predeleni, acolo unde doar vulturii se avântă

Sursa foto: Facebook.com
Multumita paginii de Facebook a MApN, aflam ca patru ofiţeri ai Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, din Predeal, si-au propus cucerirea celor mai înalte vârfuri ale Europei. Reuşita căpitanilor Viorel Burlacu, Marian Cernescu, Bogdan Dumitrescu şi a locotenentului Vladimir Bejenariu, a reprezentat încununarea eforturilor, a cunoştinţelor şi a deprinderilor dobândite ca şi vânător de munte. Fiecare cucerire a fost sărbătorită arborând cu mândrie steagul batalionului de la poalele Bucegilor.

Astfel, in cadrul expediţiei, ofiţerii au escaladat vârful Aiguille du Moine (3412 m), un traseu de cățărare pe stâncă, de dificultate AD (Assez dificile) şi vârful Les Courtes (3856 m), unde au combinat deplasarea pe ghețar, tehnica de gheaţă, orientarea pe timp de noapte și rezistența la efort prelungit la altitudine.

Vremea nefavorabilă şi sfatul ghizilor locali i-au determinat să renunţe la continuarea celorlalte trasee planificate, nefiind posibilă abordarea în condiții de siguranță a niciunuia dintre ele.

Tinerii ofiţeri, au declarat că nu se vor opri aici şi cu siguranţă se vor întoarce pentru a cuceri Matterhorn, un traseu mult râvnit de ei. De asemenea au ţinut să transmită că sunt mândri că fac parte din Batalionul 21 Vânători de Munte, iar realizările lor nu ar fi fost posibile fără experienţa şi deprinderile dobândite în cadrul acestei unităţi.

Arborarea drapelului României pe cel mai înalt vârf din România, pe data de 3 noiembrie, cu ocazia Zilei Vânătorilor de Munte este un alt obiectiv al echipei. Cu siguranţă şi alţi vânători de munte li se vor alătura.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular