marți, octombrie 15, 2024
AcasăIn zona barfeiTancuri de la MApN expuse ambiental la Pitesti

Tancuri de la MApN expuse ambiental la Pitesti

Cu ceva vreme in urma, mai multe localitati din tara solicitau ministerului apararii nationale, avioane MIG pentru a fi folosite in scop ambiental. Iata ca vremea avioanelor a trecut, Pitesti-ul fiind prima localitate care solicita …tancuri.

Primăria Piteşti a făcut public faptul că intenţionează să aducă la Piteşti tancuri ce vor fi amplasate în scop ambiental în zone cheie ale municipiului. Pentru acest lucru, autorităţile locale au făcut demersuri către Ministerul Apărării Naţionale pentru a se aproba transferul fara plata a două tancuri din garnizoana Târgovişte.

Desi este de acord cu propunerea autoritatilor din Pitesti, MApN, asa cum era normal a impus anumite conditii: municipalitatea trebuie să asigure toate cheltuielile in ceea ce priveste transportul de la Târgovişte la Piteşti, cele de amplasare şi întreţinere precum si să ia măsuri pentru asigurarea securităţii şi integrităţii tancurilor.

Predarea blindatelor se va face prin transfer fara plata, ceea ce inseamna ca MApN trebuie sa initieze un proiect de Hotarare de Guvern pentru realizarea transferului intre cele doua institutii.

Daca mai devreme glumeam despre moda amplasarii unor echipamente militare in anumite localitati, acum trebuie sa recunosc faptul ca autoritatile din Pitesti au procedat foarte corect avand in vedere faptul ca orasul Pitesti gazduieste Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “BASARAB I”, scoala cu o bogată tradiţie în învăţământul militar românesc, pregătind numeroase generaţii de cadre militare specializate in armele tancuri si auto.

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Trupelor de Uscat – Scurt istoric –

În baza Ordinului Ministrului Forţelor Armate din 23.07.1960 s-a înfiinţat Şcoala Militară de Subofiţeri Tancuri şi Auto prin unirea Scolii Militare Subofiţeri Tancuri din Tîrgovişte cu Şcoala Militară Subofiţeri Tehnici Tancuri din Mizil şi cu Şcoala Militară Tehnică Auto din Craiova. Începând cu data de 01.12.1964, şcoala îşi schimbă denumirea în Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri Tancuri şi Auto.

Conform Deciziei Ministeriale nr. 28 / 21.10.1974 Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri Tancuri şi Auto ia denumirea de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri „BASARAB I”, având ca obiectiv central, formarea şi pregătirea maiştrilor militari şi subofiţerilor de tancuri şi auto. În anul 1987 are loc unificarea Şcolii Militare de Ofiţeri de Tancuri şi Auto “MIHAI VITEAZUL” cu Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri “BASARAB I” sub comandă unică, dată de la care şcoala a pregătit ofiţeri maiştri militari şi subofiţeri în arma auto.

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 906/1990, începând cu data de 22.03.1991, şcoala se transforma în institut militar de învăţământ superior sub denumirea de Institutul Militar de Auto „BASARAB I”, pregătind ofiţeri cu studii superioare în arma auto şi asigurând şi formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor în aceeaşi armă.

Ca urmare a Concepţiei de reformă a învăţământului militar, aprobată prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 42/1995, începând cu data de 01.08.1996 a luat fiinţă Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Trupelor de Uscat, cu misiunea de a realiza „pregătirea comună a elevilor din anul I de studii, pentru toate armele şi specialităţile trupelor de uscat precum şi altor beneficiari”. Începând cu data de 04.08.2000 şcoala ia denumirea de Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre, iar din anul 2004 i se acordă denumirea onorifică “BASARAB I”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE