În perioada următoare, societăţile comerciale din industria de apărare naţională vor fi evaluate în funcţie de necesităţile strategiei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) privind securitatea naţională de către comisii compuse din reprezentanţi ai Companiei ROMARM şi Direcţia Specială a Ministerului Apărării.
În urma acestora se va întocmi programul de restructurare. Potrivit liderului Sindicatului Liber „Dreptatea”, din Automecanica SA Moreni, Constantin Bucuroiu, decizia a fost luată în urmă cu numai câteva zile la o reuniune a reprezentanţilor principalelor sindicate din sistem cu cei ai Ministerului Apărării, condusă de către secretarul de stat Claudiu Stafie, care l-a înlocuit la discuţii pe ministrul Industriilor, Adrian Videanu.
Dâmboviţa scapă de tirul restructurărilor?
„În urma acestei evaluări se vor întocmi programe de restructurare în aşa fel încât să rămână numai societăţile de care sistemul de apărare are nevoie, restul să fie subvenţionate în continuare pentru pază şi conservare”, nea explicat Constantin Bucuroiu, care a adăugat că societăţile din industria de apărare dâmboviţeană „nu stau rău”, în sensul că „produsele acestor unităţi sunt căutate şi se încadrează într-un program bine stabilit”. Aceasta înseamnă că pentru anul viitor Dâmboviţa va avea resurse financiare necesare producţiei. „Urmează însă să aibă loc întâlnirile la nivelul fiecărei unităţi şi, conform celor discutate, se vor realiza evaluări de către reprezentanţi ai ROMARM, ai Direcţiei Speciale a Ministerului Apărării, sindicate şi conducerile de societăţi. Împreună să decidă în raport de program”, a spus Bucuroiu. „Societăţile din Dâmboviţa sunt plasate foarte bine, mai ales că în momentul de faţă UM Mija este acoperită productiv, Automecanica are şi ea acoperire de circa 60-70% şi este cuprinsă şi pe programul de cercetare – dezvoltare pentru un nou tip de transportor”, a precizat liderul sindical.
Sursa: jurnaldedambovita.artpress.ro