O clădire ce a fost cândva reprezentativă pentru localitatea Mihail Kogălniceanu – Casa armatei – riscă să rămână doar o ruină din care, periodic, hoţii de fier vechi vin să mai dărâme câte un perete pentru a extrage mult doritul metal sau să recupereze cărămizile şi materialele de construcţii.
Şi asta „mulţumită“ reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale (MApN), care ţin cu dinţii de această unitate, refuzând categoric să o treacă în patrimoniul administraţiei locale, chiar dacă legislaţia în vigoare permite acest fapt şi chiar îl încurajează. În urmă cu patru ani, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Iosif Valer Mureşan, a depus o cerere la MApN pentru a prelua clădirea care era distrusă văzând cu ochii, fără ca el să poată acţiona în vreun fel. De atunci, periodic, primarul le aminteşte militarilor prin noi solicitări că ar dori să preia clădirea cu pricina. Însă cererile trimise de la administraţia locală se pare că se evaporă, pentru că asta ar fi singura explicaţie pentru faptul că primarul nu a primit până acum niciun răspuns. Şi tot a aşteptat… vreo şase! „De-a lungul celor patru ani am intenţionat să fac tot felul de proiecte pentru a transforma această clădire emblematică pentru localitate ba în cămin cultural, ba în sală de sport.
Citeste articolul integral aici.
Prin anii ’70 eram un tanar locotenent, proaspat iasit din scoala militara de la Sibiu, arma infanterie. Casa Armatei reprezenta pentru militarii din M.Kogalniceanu ( si nu erau putini) precum si pentru familiile lor, in afara sezonului estival, singurul loc unde puteai vedea un spectacol, un film, sa participi la un bal. Avea zeci de cercuri pentru copii cadrelor militare. In permanenta forfotea de lume. Aici am vazut zeci de spectacole cu teatrul Fantasio, cu nea Jan ( care dupa ce intepreta rolul mergea in sala de biliard si juca o bila), aici a debutat marea interpreta Elena Roisen. Am amintiri de neuitat legate de Casa Armatei. Eram scenograful teatrului de papusi, am creeat decoruri si papusi minunate. Piasa fiind jucata in fata a mii de copii din judet.Pacat ca un loc de cultura este lasat sa moara!