luni, aprilie 15, 2024
AcasăPolitica168.000 de pensii speciale vor fi recalculate până la sfârşitul anului.

168.000 de pensii speciale vor fi recalculate până la sfârşitul anului.

Executivul a aprobat ieri, prin două Hotărâri, normele metodologice de recalculare a pensiilor speciale, a anunţat primul-ministru Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.
„A fost un angajament al Guvernului că vom recalcula pensiile speciale şi că în România nu vom mai avea pensii care să nu aibă la bază principul contributivităţii. În consecinţă, vor dispărea acele pensii uriaşe de sute de milioane de lei. Astăzi suntem la un pas de aplicarea, în formă finală, a legii recalculării pensiilor speciale” a declarat premierul Emil Boc. Primul-ministru a menţionat că toate pensiile speciale vor fi recalculate, cu excepţia celor ale magistraţilor, având în vedere decizia Curţii Constituţionale.
Potrivit şefului Executivului, până la 1 septembrie vor fi recalculate 6250 de pensii ale parlamentarilor, funcţionarilor parlamentari, personalului diplomatic şi consular, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, precum şi pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea. Una dintre Hotărârile de Guvern adoptate astăzi se referă la recalcularea acestor pensii speciale.
Un alt act normativ se referă la recalcularea pensiilor militare de stat, pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Primul-ministru a precizat că potrivit acestui act normativ vor fi recalculate până la sfârşitul anului aproximativ 168.000 de pensii, urmând ca începând cu ianuarie 2011 să intre în plată aceste drepturi în cuantumurile rezultate din recalculare. Premierul a menţionat că pensiile mai mici de 3.000 de lei ale militarilor nu vor fi diminuate în urma recalculării.

Sursa: Guvernul Romaniei

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE