Procesul de achizitie a avioanelor multirol finalizat in doua luni

Corneliu Dobritoiu

Prezent alaturi de ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein, si de seful Statului Major General, general-locotenent Stefan Danila, la o demonstratie aviatica romano-americana, la Flotila 71 Aeriana “General Emanoil Ionescu” de la Campia Turzii, ministrul Dobritoiu a declarat ca procesul de achizitie a avioanelor multirol va fi accelerat, procesul derulandu-se rapid, urmand a fi finalizat in doua luni.

“Chiar daca Romania trece printr-o grea perioada de austeritate, ca urmare a crizei, va anunt ca am accelerat procesul de achizitie a avionelor multirol. (…) Accelerare inseamna ca procesul se va derula rapid si nu va dura opt ani, ci doua luni. Vom lua cu certitudine o decizie. Modelele pe care le avem in vedere sunt avioanele de generatia a V-a, cu costurile cele mai mici”, a spus ministrul Dobritoiu, citat de Agerpres, precizand ca este un avantaj faptul ca aeronavele americane F-16 si F-35 folosesc aproape aceeasi infrastructura de aerodrom si aceleasi pachete de inarmare.

Potrivit ministrului Apararii Nationale, Romania nu a fructificat, in urma cu patru ani, sansa de a dota flota militara cu astfel de aparate, optand pentru adoptarea unei decizii politice in perspectiva.

“In urmatoarele doua luni, veti fi martorii unui angajament politic bazat pe fapte”, a spus Corneliu Dobritoiu, amintind ca la exercitiul militar de la Campia Turzii americanii au venit cu opt aeronave F-16 si o aeronava KC.

Aceste declaratii au fost facute la o demonstratie aviatica romano-americana, la Flotila 71 Aeriana “General Emanoil Ionescu” de la Campia Turzii, organizata in cadrul exercitiului ‘Dacian Viper 2012’, exercitiu ce se desfasoara intre 6 si 16 august, cu 350 de militari din cele doua tari si 15 aeronave militare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*