joi, aprilie 18, 2024
AcasăIn zona barfeiUn nou scandal la portile Spitalului Militar Central

Un nou scandal la portile Spitalului Militar Central

Sef SCUUM
Col. Aurelian Ranetti
Un ”razboi” pe sefia Spitalului Militar si pe cea a Directiei medicale se duce de cativa ani, protagonistii Sarbu, Ranetti si Muresan rotindu-se la sefia celor doua structuri in functie de directia din care bate vantul politicii. Mai mult decat atat, razboiul se duce si in presa, personal suspectand ca protagonistii razboiului ”comanda” inclusiv articole de presa pe aceasta tema. De aceasta data, atacul vine la adresa fostilor sefi Ranetti si Muresan care se pare ca au cîștigat un proces cu MApN-ul, instanța hotarand suspendarea imediată a ordinului de demitere dat de Dobrițoiu.

În urma unei sesizări trimise de ”PUTEREA”, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a confirmat că două concursuri pentru ocuparea unor posturi de conducere în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila”, din Bucureşti, au fost organizate ilegal, persoanele incadrate neavand calificarile necesare.

Astfel, la Centrul clinic de medicină dentară şi implantologie orală din cadrul SUUMC a fost numit şef de secţie un medic cu o altă specializare decât cea căreia îi era destinat postul. Deasemenea, la data susţinerii concursului, candidatul nu absolvise un curs postuniversitar de conducere, aşa cum era prevăzut în cerinţele postului vacant. Pana si validarea rezultatelor a fost ilegala, întrucât la data încheierii examenului pentru încadrarea funcţiei, Direcţia medicală nu avea competenţa de a valida rezultatele concursului, întrucât SUUMC se afla în subordinea altei structuri din MApN.

Cea de-a doua situație se refera la „Mutarea unui maior de pe funcţia de medic specialist, medic primar, din cadrul secţiei Chirurgie orală şi maxilo-facială pe funcţia de medic specialist, medic primar, din cadrul Centrului clinic de medicină dentară şi implantologie orală la SUUMC, mutare efectuată la data de 01 mai 2012, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse statului de organizare al SUUMC, prin care funcţia a fost transferată cu aceleaşi elemente de stat. În aceste condiţii nu era necesară organizarea de către SUUMC a unui nou concurs/examen pentru ocuparea acesteia se arata in precizarile MApN pentru puterea.ro.

Aceste nereguli sunt constatate pe timpul cat la sefia institutiei s-a aflat colonelul Raneti iar la Directia medicala se afla generalul Muresan, ambii demisi in octombrie 2012 de catre fostul ministru al apararii, Dobritoiu: „Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus constituirea unei comisii mixte, care a avut ca obiectiv reanalizarea modului de organizare şi desfăşurare a controlului managerial la Direcţia Medicală şi la SUUMC, inclusiv verificarea modului de implementare a recomandărilor formulate de Corpul de Control al primului-ministru şi de Direcţia audit intern a MApN. Comisia a constatat că deficienţele au fost cauzate de rezultatele limitate ale managerilor celor două instituţii. În consecinţă, cei doi comandanţi au fost eliberaţi din funcţii”.

Cu toate acestea, dintr-un comunicat dat publicitatii de MApN in 04.02.2012, aflam ca la conducerea Spitalului Militar se afla acelasi colonel Ranetti, hotararea instantei fiind pusa in aplicare, la Directia Medicala trecand opozitia acestuia, in persoana generalului Sarbu.

Cealalta parte a razboiului dus in curtea Spitalului Militar este generalul Sarbu, acesta fiind atacat de cei de la Catavencii cu doar cateva zile in urma, articolul din puterea fiind probabil un raspuns. Articolul din Catavencii v-a fost prezentat de noi cu doar cateva zile in urma aici.

Problema nu este ca lupta pentru putere si bani nu mai are limite si ca politica a ajuns sa faca regulile inclusiv in institutia militara ci faptul ca beneficiarul final al acestor institutii, militarul roman, are de suferit fiind tratat ca un paria atunci cand se prezinta la portile acestui spital in care civilul are prioritate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE