ROARMY FORUM

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Căutare avansată  

Stiri:

Pe roarmy.ro puteti gasi informatii de actualitate despre activitatile desfasurate de militarii romani in tara si in teatrele de operatii.

Pagini: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Ianuarie 02, 2014, 08:11:15  
Creat de John - Ultimul mesaj de koko
Stie cineva daca se mai scot posturi pe post de voluntariat anul acesta ??

 2 
 : Noiembrie 26, 2013, 03:35:33  
Creat de Bladski - Ultimul mesaj de Bladski
Router wireless ieftine pe Senetic. Recomanda!

 3 
 : Octombrie 25, 2013, 09:39:55  
Creat de admin - Ultimul mesaj de silviu79

Ceremonii militare

De Ziua Armatei Române, statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe teritoriul țării vor organiza , Ziua Porților Deschise, activități cultural-artistice și sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziții, gale de filme și alte spectacole.

Vineri, la ora 10.00, vor avea ceremonii militare și religioase de depunere de coroane și jerbe de flori la Carei, în fața Ansamblului Monumental.

În București, vineri vor fi depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului) — ora 8.30, Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol) — ora 10.00 și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare Carol I") — ora 12,30.

Militari din Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

La Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I din București va avea loc Ziua Porților Deschise.

800 de studenți și elevi din anul I din instituțiile militare de învățământ vor depune vineri jurământul militar. Festivitatea se va desfășura la Academia Tehnică Militară, începând cu ora 11.00, și la Institutul Medico-Militar, începând cu ora 9.00.


 4 
 : Octombrie 25, 2013, 09:38:29  
Creat de admin - Ultimul mesaj de silviu79
http://www.puterea.ro/eveniment/joi-si-vineri-ceremonii-militare-pentru-a-sarbatori-ziua-armatei-romane-80252.html

Joi și vineri: Ceremonii militare pentru a sărbători Ziua Armatei Române

Statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe teritoriul țării vor organiza de joi și vineri, de Ziua Armatei, mai multe ceremonii și evenimente.

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită prin mai multe manifestări organizate joi și vineri în localitățile unde sunt unități militare și în bazele militare din teatrele de operații unde se află militari români.Ministrul Mircea Dușa va participa joi, la Sibiu, la depunerea jurământului militar de către studenții anului I ai Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu în Piața Mare a orașului. Ulterior se va duce în Piața Victoriei din Timișoara, la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Batalionului 32 Mircea cu Ordinul național Virtutea Militară în grad de Mare Ofițer cu însemn de război. Dușa se va mai întâlni cu militarii arădeni la ceremonia de decorare a Drapelului de luptă al Batalionului 191 Infanterie Colonel Radu Golescu cu ordinul național Virtutea Militară în grad de cavaler cu Însemn de pace.

Militarii Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt va organiza joi o vizită la familia eroului sublocotenent post mortem Valerian Leu, militar care a căzut la datorie în Afganistan. Soldații vor oferi dulciuri, încălțăminte și rechizite copiilor din centrul Asociația Familia Nostra din Iași, alimentele fiind cumpărate din contribuțiile benevole ale personalului Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri din Afganistan, raportează Agerpres.
Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române Române a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, prin care Ziua Forțelor Armate a fost mutată din 2 octombrie (Decretul nr. 125/20 iulie 1951, care instituia Ziua Forțelor Armate ale R.P.R.) în data de 25 octombrie.

Pe 25 octombrie 1944 a avut loc eliberarea totală a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupația străină, singurul obiectiv național, realizat de Armata Română pe câmpul de luptă, care a fost recunoscut juridic în art. 2 al Tratatului de Pace dintre România și Puterile Aliate și Asociate, încheiat la 10 februarie 1947. 525.000 de militari au participat la lupte, între între 23 august și 25 octombrie 1944. Dintre aceștia au fost uciși sau răniți circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 de militari, dintre care 76.275 de prizonieri.

După această dată, trupele române au continuat să lupte pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei de sub dominație nazistă

 5 
 : Octombrie 19, 2013, 09:43:54  
Creat de OvidiuAnghelidi - Ultimul mesaj de OvidiuAnghelidi
Buna ziua,

As doi sa prezint "Realizarea Imposibilului", o scurta poveste care poate sa inspire pe altii despre
cum se poate ca fara studii de specialitate, fara a vorbi cu nimeni, fara a obtine nici un ajutor
si aproape fara nici un ban, sa ajungi la nivel mondial intr-un domeniu de cercetare de varf si
sa descoperi lucruri importante.

Ma numesc Ovidiu si am facut trei descoperiri importante:
1. am rezolvat o problema complexa de biologie moleculara in neurostiinta
2. am gasit un algoritm criptograhic care e imposibil de descifrat (unbreakable encryption)
3. am gasit o noua sursa de energie

Am facut de asemenea cea mai mare simulare de creier din lume (a se vedea urmatorul articol de pe Discovery Channel)
http://www.inventikon.com/articles/discovery.html

Pentru mai multe informatii a se vedea pagina urmatoare:
http://www.inventikon.com/ovidiu/index1.php

Multumesc.

Cu stima,
Ovidiu Anghelidi

Email:   oanghelidi@inventikon.com
Telefon: 1-647-701-8803

 6 
 : Octombrie 06, 2013, 08:24:39  
Creat de rodik1 - Ultimul mesaj de rodik1
Cei care au fost pensionati in 2011.08.25, cu ei ce se intampla? Li se recalculeaza si lor? Pentru ca ei din start au primit o pensie incorecta  (dupa legea BOC), in perioada cand inca mai era PDL la guvernare. Ei raman cu pensia calculata in detrimentul lo sau li se recalculeaza? Si e vorba de toti militarii sare au fost pensionati inte guvernarile PDL-USL.

 7 
 : Octombrie 03, 2013, 01:42:05  
Creat de Aquila Carpatica - Ultimul mesaj de Aquila Carpatica
Oare care este istoria denumirii gradului de plutonier in armata romana?

 8 
 : Septembrie 24, 2013, 02:10:41  
Creat de silviu79 - Ultimul mesaj de silviu79
Comunicat de presă
Marti, 24 septembrie 2013
Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Instituția Prefectului Municipiului București și autoritățile administrației publice locale, organizează în perioada 24-27 septembrie 2013, în București și în județul Ilfov, un exercițiu de mobilizare privind verificarea stadiului pregătirii poputulicației pentru apărare, în conformitate cu prevederile planului aprobat de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

În cursul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare urmează a fi chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și a actualizării datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.
 
http://www.prefecturabucuresti.ro/comunicate-de-presa/734-comunicat-de-pres.html

 9 
 : Septembrie 22, 2013, 12:54:15  
Creat de silviu79 - Ultimul mesaj de silviu79
Si daca ar fi sa-i citez pe cei de pe citynews, Exerciţiul durează aproximativ trei ore zilnic şi  constă în actualizarea datelor de evidenţă militară ale rezerviştilor aflaţi în planurile de mobilizare.

Cred ca respectivul citat reflecta perfect starea rezervei militare a Armatei romane..."doar trei ore zilnic pentru actualizarea datelor".

Am gasit un proiect de lege din 2011 privind "Statutul rezervistilor voluntari"
 http://www.cdep.ro/proiecte/2011/100/80/9/cd189_11.pdf

Stie cineva mai mult despre acest subiect?

 10 
 : Septembrie 22, 2013, 10:48:37  
Creat de silviu79 - Ultimul mesaj de admin
Silviu, scandalul si teoria conspiratiei ocupa un loc de frunte in presa din Romania. In goana dupa cititori sau telespectatori, jurnalistii lasa deoparte profesionalismul facand loc aberatiilor jurnalistice pentru ca astea se cauta. Si devina suntem doar noi, cei care le dam atentie.

Referitor la articolul pe care l-ai sesizat, iti supun si eu atentiei unul pe care l-am scris acum 3 ani, ca raspuns la alte aberatii ale unei jurnaliste:
http://www.roarmy.ro/aberatiile-unui-jurnalist-trezit-dupa-1-luna/#more-3005

si cateva din publicatiile online, din care eu inteleg ca aceste exercitii de mobilizare se desfasoara anual, conform unei planificari a CSAT:
http://punctul.ro/2012/09/18/exercitiu-de-mobilizare-a-rezervistilor/
http://adevarul.ro/locale/pitesti/exercitiu-mobilizare-unitatile-militare-arges-1_50aecd747c42d5a663a0a5ab/index.html
http://observator.ro/115160/rezervistii-constanteni-chemati-la-un-exercitiu-de-mobilizare-115160.html
http://citynews.ro/eveniment-29/exercitiu-de-mobilizare-unitatile-militare-sibiene-227548

Articole sunt mult mai multe dar eu trag din acestea concluzia ca in fiecare an se desfasoara astfel de EXERCITII. Si daca ar fi sa-i citez pe cei de pe citynews, Exerciţiul durează aproximativ trei ore zilnic şi  constă în actualizarea datelor de evidenţă militară ale rezerviştilor aflaţi în planurile de mobilizare.

Pagini: [1] 2 3 ... 10

Pagină creată în 0.113 secunde cu 46 interogări.