ROARMY FORUM

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Căutare avansată  

Stiri:

Pe roarmy.ro puteti gasi informatii de actualitate despre activitatile desfasurate de militarii romani in tara si in teatrele de operatii.

Mesaje

SMF se referă la ideea de comunitate şi comunicare. Există multe modalităţi de a comunica, cum ar fi: postarea de mesaje în secţiuni, mesageria privată, e-mail, ICQ, AIM si YIM. Sistemul intern de mesagerie privată al SMF însă, asa cum este disponibil utilizatorilor înregistraţ în majoritatea forumurilor, este uneori o opţiune mai potrivită decât oricare dintre acestea.

 1. Mesageria Privată
  1. Descriere
  2. Citirea Mesajelor Tale
 2. Interfaţa unui Mesaj Privat
  1. Postarea unui mesaj nou sau a unui răspuns la un mesaj

Mesageria Privată

Descriere

În timp ce email-ul este o modalitate bună de a coresponda direct cu membrii, acesta are, de asemenea, mai multe dezavantaje în raport cu scopul forumului: trebuie să deschidezi aplicaţia ta de e-mail pentru a scrie si trimite mesajul, destinatarul trebuie să deschidă aplicaţia sa de e-mail pentru a-şi verifica mesajele de e-mail, mesajul tău va fi amestecat cu toate celelalte mesaje de e-mail şi, uneori, poate dura de la câteva minute la o oră pentru ca un mesaj de e-mail să ajungă la destinatar.

Ca o alternativă la e-mail, SMF oferă o metodă mult mai rapidă şi mai personală. Mesageria privată permite expedierea instantanee de mesaje în căsuţa de mail privată a destinatarului. Mesajul de e-mail este trimis şi primit integral prin SMF astfel încât nici tu, nici destinatarul nu trebuie să deschideţi alte aplicaţii sau să părăsiţi SMF. Mesageria privată oferă atât expeditorului, cât şi destinatarului, o mai mare discreţie întrucât nu este expusă nicio adresă de email reală. Mesageria privată doar manevrează mesajele în numele ambelor părţi.

Dacă destinatarul nu este online, mesajele private aşteaptă în căsuţa personală până când acesta se autentifică, le citeşte şi/sau le ştearge. Mesageria Privată a SMF este un sistem de e-mail auto-controlat şi foarte discret.

Citirea Mesajelor Tale

Pentru a-ţi citi mesajele private trebuie să fii autentificat, apoi să urmeazi link-ul care spune ceva de genul 'Salut, [numele de utilizator], ai x mesaje, x sunt noi'.

Interfaţa unui Mesaj Privat

Interfaţa unui Mesaj Privat, este similară în operare cu indexul de mesaje. În timp ce noi îţi prezentăm interfaţa cu mesajele primite, cea cu mesaje trimise funţionează în acelaşi mod :

+  Denumire Forum
|- +  Mesaje Private
| |- +  Mesaje Primite
Mesaje
Mesaj nou

Mesaje Primite
Mesaje Trimise

  Data  Subiect De la
Data şi ora mesajului Subiectul Mesajului Alt Membru
Pagini: [1]
 


 • Unele forumuri afişează arborele de navigare sus, într-un mod de economisire de spaţiu pe orizontală.
 • Butonul principal Ştergere şterge toate mesajele primite (sau trimise dacă este deschisă interfaţa cu mesaje trimise). Notă: căsuţa de validare şi butonul de jos Ştergere îţi permit şi ele să ştergi mesajele selectate, cu posibilitatea de a le selecta pe toate dacă bifezi căsuţa de validare de sus, selectându-le pe toate.
 • Butonul Mesaje Trimise alternează cu căsuţa cu mesaje primite, unde se transformă în mod evident în butonul Mesaje Primite.
 • Butonul Mesaj Nou vă permite să începeţi un nou mesaj, ceea ce este similar cu deschiderea unui nou subiect de discuţie dar adaugă cămpurile 'Către:' şi 'Bcc:' (blind carbon copy/copie identică) şi opţiunea de a fi salvat în Mesaje trimise.
 • Butonul Reîncarcă verifică dacă sunt mesaje noi printr-un reactualizarea paginii.
 • Link-urile Data, Tema subiectului şi De la îţi permit să ordonezi coloanele în funcţie de aceşti parametri (cu Data alternând între ordinea crescătoare şi descrescătoare, după cum indică mica săgeată).
 • Titlul principal duce la începutul mesajului, care va fi în continuare mai jos pe aceeaşi pagină.
 • Numerele paginilor duc către paginile următoare cu mesaje, dacă este cazul.

Postarea unui mesaj nou sau a unui răspuns la un mesaj

Sunt de fapt mai multe metode de a scrie un mesaj privat nou, însă toate necesită să fii autentificat:

 • Poţi urmări link-ul care zice ceva de genul 'Salut, [nume de utilizator], ai x mesaje, x sunt noi', apoi fă click pe butonul Mesaj Nou în căsuţa cu mesaje primite.
 • Poţi face click pe numele altui utilizator, urmat de Trimite acestui utilizator un mesaj privat înprofildin ecranul de sumar.
 • Poţi începe un nou mesaj direct, făcând clic pe iconiţa IM conectat/deconectat care se găseşte în informaţiile despre utilizator care acompaniază mesajele acestuia.
 • Poţi scrie un mesaj nou direct dând click pe iconiţa MP autentificat/deconectat din Stare actuală în profil din ecranul de sumar. (Această iconiţă/link este de multe ori dublată în informaţiile despre utilizator descrise mai sus.)
 • A răspunde la un mesaj este foarte similar cua răspunde la un subiect de discuţie.

Pagină creată în 0.071 secunde cu 15 interogări.