ROARMY FORUM

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Căutare avansată  

Stiri:

Site-ul roarmy.ro nu are nici-o legatura cu institutia Ministerul Apararii Nationale si nu poate fi asimilata sub nici-o forma acesteia. Acesta este un site privat.

Autor Subiect: Au aparut normele metodologice de recalculare a pensiilor militare  (Citit de 7013 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

John

 • Moderator
 • Nou Venit
 • *****
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 44

Cu toate ca guvernul asta de cacao nu a reusit sa implementeze nici legea unica a salarizarii, vine acum cu alta porcarie:

http://roarmy.ro/eveniment/wp-content/uploads/2010/07/Norme-metodologice-de-recalculare-a-pensiilor-militare.pdf

Din cate am inteles eu, pensionarul va trebui sa faca cerere pentru recalcularea pensiei. Ce se va intampla insa daca eu , pensionar militar nu voi vrea sa depun aceasta cerere? Statul imi va opri de la plata pensia pana la depunerea cererii? Este legal asa ceva? Va urma o serie nesfarsita de procese intre pensionari si statul roman? Vom trai si vom vedea..........
Astept si parerea voastra intrucat este un subiect foarte arzator si ne pandeste pe toti.
« Ultima Modificare: Iulie 24, 2010, 06:01:24 de John »
memorat

Marinarul

 • Moderator
 • Nou Venit
 • *****
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 18
Re: Au aparut normele metodologice de recalculare a pensiilor militare
« Răspuns #1 : Iulie 30, 2010, 04:59:35 »

Conform unei postari tot de pe acest site, se pare ca deja au aparut normele de aplicare in monitorul oficial. Citez din aceasta stire:
 
In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 527 – 28 iulie 2010 a aparut Hotararea de Guvern nr. 735. — Hotarare pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Stie cineva ceva sau exista undeva aceste norme sa le vedem si noi?
memorat

John

 • Moderator
 • Nou Venit
 • *****
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 44
Re: Au aparut normele metodologice de recalculare a pensiilor militare
« Răspuns #2 : August 01, 2010, 09:01:57 »

Marinarul, cam asta este tot ce am gasit publicat la acest moment:


Militarii, poliţiştii şi lucrătorii de penitenciare pensionari care nu vor prezenta adeverinţe doveditoare privind salariile încasate vor primi pensii recalculate în funcţie de salariul mediu brut pe economie din perioadele respective, potrivit hotărârii de guvern privind normele de aplicare a Legii pentru recalcularea pensiilor speciale, publicate miercuri în Monitorul Oficial.
Conform documentului care se referă doar la categoriile menţionate, pensiile acestor persoane se recalculează în termen de cinci luni de la intrarea în vigoare a hotărârii de guvern.
“Pentru perioadele care constituie stagii de cotizare şi pentru care nu au putut fi dovedite veniturile realizate lunar sau documentele doveditoare nu au fost depuse în termenul pentru recalculare prevăzut de lege, la determinarea punctajului mediu anual se utilizează salariul mediu brut pe economie din perioadele respective”, se arată la art. 4, alin. 4 al HG.
Pensia specială recalculată astfel poate să fie, însă, modificată în baza documentelor solicitate pe care beneficiarul le prezintă ulterior, mai prevede noua hotărâre de Guvern.
Adeverinţele privind veniturile individuale realizate în anumite perioade de cotizare vor putea fi solicitate de pensionarii din Ministerul Apărării Naţionale de la unităţile unde au activat sau de la centrele militare judeţene, ori de sector de care aparţin.
Pensionarii din celelalte structuri de siguranţă naţională, ordine publică şi din administraţia penitenciarelor îşi vor putea obţine adeverinţele necesare recalculării pensiilor de la ultima unitate la care au lucrat sau de la structura centrală, dacă unităţile au fost desfiinţate.
Totodată, pentru persoanele care au avut misiuni în străinătate, pensia se calculează în funcţie de salariul aferent funcţiei în care fuseseră încadrate în ţară.
De asemenea, stagiul complet de cotizare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, în cazul categoriilor menţionate este de 20 de ani, mai menţionează normele de aplicare a Legii 119/2010.
Normele de aplicare se referă la pensionarii din MApN, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii, Administraţia Naţională a Penitenciarelor. AGERPRES
memorat

John

 • Moderator
 • Nou Venit
 • *****
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 44
Re: Au aparut normele metodologice de recalculare a pensiilor militare
« Răspuns #3 : Septembrie 30, 2010, 08:58:10 »

Desi am vazut ca multi citesc acest topic, vad ca nimeni nu mai are curaj sa comenteze. Nu mai cititi fratilor. SCMD a reusit in instanta suspendarea aplicarii HG 735. Desi se va face recurs, speram ca SCMD sa obtina o hotarare definitiva si irvocabila: URAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
memorat
 

Pagină creată în 0.111 secunde cu 39 interogări.