ROARMY FORUM

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Căutare avansată  

Stiri:

Va dorim bun venit pe forumul RoArmy!!! Aici se poate discuta despre orice cu respectarea legislatiei referitoare la clasificarea anumitor informatii.

Autor Subiect: Actualitate militara. Armata in presa.  (Citit de 8399 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

admin

 • Administrator
 • Nou Venit
 • *****
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 23
« Ultima Modificare: Noiembrie 02, 2012, 06:21:24 de admin »
memorat

John

 • Nou Venit
 • *
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 44
memorat

silviu79

 • Nou Venit
 • *
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 5
Re: Actualitate militara. Armata in presa.
« Răspuns #2 : Octombrie 25, 2013, 09:38:29 »

http://www.puterea.ro/eveniment/joi-si-vineri-ceremonii-militare-pentru-a-sarbatori-ziua-armatei-romane-80252.html

Joi și vineri: Ceremonii militare pentru a sărbători Ziua Armatei Române

Statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe teritoriul țării vor organiza de joi și vineri, de Ziua Armatei, mai multe ceremonii și evenimente.

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită prin mai multe manifestări organizate joi și vineri în localitățile unde sunt unități militare și în bazele militare din teatrele de operații unde se află militari români.Ministrul Mircea Dușa va participa joi, la Sibiu, la depunerea jurământului militar de către studenții anului I ai Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu în Piața Mare a orașului. Ulterior se va duce în Piața Victoriei din Timișoara, la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Batalionului 32 Mircea cu Ordinul național Virtutea Militară în grad de Mare Ofițer cu însemn de război. Dușa se va mai întâlni cu militarii arădeni la ceremonia de decorare a Drapelului de luptă al Batalionului 191 Infanterie Colonel Radu Golescu cu ordinul național Virtutea Militară în grad de cavaler cu Însemn de pace.

Militarii Brigăzii 15 Mecanizată Podu Înalt va organiza joi o vizită la familia eroului sublocotenent post mortem Valerian Leu, militar care a căzut la datorie în Afganistan. Soldații vor oferi dulciuri, încălțăminte și rechizite copiilor din centrul Asociația Familia Nostra din Iași, alimentele fiind cumpărate din contribuțiile benevole ale personalului Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri din Afganistan, raportează Agerpres.
Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române Române a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, prin care Ziua Forțelor Armate a fost mutată din 2 octombrie (Decretul nr. 125/20 iulie 1951, care instituia Ziua Forțelor Armate ale R.P.R.) în data de 25 octombrie.

Pe 25 octombrie 1944 a avut loc eliberarea totală a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupația străină, singurul obiectiv național, realizat de Armata Română pe câmpul de luptă, care a fost recunoscut juridic în art. 2 al Tratatului de Pace dintre România și Puterile Aliate și Asociate, încheiat la 10 februarie 1947. 525.000 de militari au participat la lupte, între între 23 august și 25 octombrie 1944. Dintre aceștia au fost uciși sau răniți circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 de militari, dintre care 76.275 de prizonieri.

După această dată, trupele române au continuat să lupte pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei de sub dominație nazistă
memorat

silviu79

 • Nou Venit
 • *
 • Offline Offline
 • Mesaje postate: 5
Re: Actualitate militara. Armata in presa.
« Răspuns #3 : Octombrie 25, 2013, 09:39:55 »


Ceremonii militare

De Ziua Armatei Române, statele majore ale categoriilor de forțe ale armatei, comandamentele, marile unități și unitățile militare de pe teritoriul țării vor organiza , Ziua Porților Deschise, activități cultural-artistice și sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziții, gale de filme și alte spectacole.

Vineri, la ora 10.00, vor avea ceremonii militare și religioase de depunere de coroane și jerbe de flori la Carei, în fața Ansamblului Monumental.

În București, vineri vor fi depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului) — ora 8.30, Mormântul Ostașului Necunoscut (Parcul Carol) — ora 10.00 și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare Carol I") — ora 12,30.

Militari din Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

La Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I din București va avea loc Ziua Porților Deschise.

800 de studenți și elevi din anul I din instituțiile militare de învățământ vor depune vineri jurământul militar. Festivitatea se va desfășura la Academia Tehnică Militară, începând cu ora 11.00, și la Institutul Medico-Militar, începând cu ora 9.00.

memorat
 

Pagină creată în 0.193 secunde cu 38 interogări.