ROARMY FORUM

Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Căutare avansată  

Stiri:

Pe roarmy.ro puteti gasi informatii de actualitate despre activitatile desfasurate de militarii romani in tara si in teatrele de operatii.

Autor Subiect: Legea achizitiilor suporta modificari  (Citit de 3601 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marinarul

  • Nou Venit
  • *
  • Offline Offline
  • Mesaje postate: 18
Legea achizitiilor suporta modificari
« : August 21, 2010, 01:56:23 »

De teama unor sanctiuni al Comisiei Europene, Finantele au elaborat un proiect de act normativ care modifica legea referitoare la verificarea atribuirii contractelor de achizitii publice. Vor fi verificate toate contractele, indiferent de valoare.

“În vederea diminuarii riscului de corectii financiare care ar putea fi aplicate României de catre Comisia Europeana cu ocazia verificarilor efectuate asupra modului de atribuire a contractelor de achizitie publica finantate din fonduri europene, se impune adoptarea de urgenta a unor masuri pentru verificarea cu prioritate a procedurilor de atribuire a acestor contracte. În contextul crizei economice pe care România o traverseaza, caracterul preventiv al functiei de verificare a aspectelor procedurale a modului de atribuire a contractelor de achizitie publica, exercitate de catre Ministerul Finantelor Publice, este de natura sa contribuie la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene” se arata în actul normativ informeaza money.ro.

Verificarile vor fi facute de Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP).

“Prin modificarile aduse, s-a introdus, verificarea procedurilor de atribuire a contractelor finantate din fonduri europene, indiferent de valoare. Aceasta modificare se impune de urgenta, cu atât mai mult cu cât functia de verificare procedurala are rol preventiv, permitând autoritatilor contractante remedierea în timp real a neconformitatilor constatate de observatorii UCVAP prin aplicarea recomandarilor acestora” se arata în proiectul de act normativ.
Sursa: cotidianul
memorat
 

Pagină creată în 0.095 secunde cu 31 interogări.