Doi militari romani decedati in Afganistan

cazuti la datorieUpdate: Potrivit unui comunicat dat publicitatii de biroul de presa al MApN, doi militari romani au decedat in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat. Maistrul militar clasa a lll a Vasile Claudiu Popa si plutonierul Adrian Postelnicu, membrii ai grupului naval de forte pentru operatii speciale au cazut la datorie.

Vasile Claudiu Popa avea 28 de ani, era casatorit si se afla la cea de- doua misiune in Afganistan.

Plutonierul Adrian Postelnicu avea 34 de ani si era la prima misiune.

Potrivit MApN, militarii din fortele pentru operatii speciale actioneaza in cadrul ISAF in zona de est a Afganistanului.

Militarii romani au fost raniti aseara in jurul orei 22 ora Romaniei in urma declansarii unui IED, fiind evacuati cu un elicopter tip MEDEVAC.

Ca urmare a ranilor deosebit de grave, cei doi militari au decedat in jurul orei 23.00.

Ministerul nu a anuntat numele victimelor intrucat, potrivit unei proceduri interne sunt anuntate intai familiile victimelor, ministerul urmand sa revina cu detalii.

Potrivit declaratiilor ministrului Dusa pentru Antena 3, militarii se aflau intr-o echipa de patrulare terestra, mixta, inurma deflagratiei dispozitivului exploziv fiind ucisi 5 militari, printre care si cei doi romani.

Ministrul va dispune ca in toate unitatile militare sa se desfasoare slujbe de pomenire a celor doi eroi.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

One Response to Doi militari romani decedati in Afganistan

  1. sictiritu says:

    Dumnezeu sa-i odihneasca. Unii din ei saracii isi risca viata, se intorc mutilati sau deloc iar altii sunt trimisi si li se aproba prelungire de mandate – ma intreb pe ce criterii ca doar nu de competenta – in posturi pe la UE, remunerati cu mii de euro pe luna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blue Captcha Image
Refresh

*